kadinfotografyarismasi-banner (1)

Günlük hayatta kadını merkeze alan fotoğraf yarışması İstanbul Topkapı Üniversitesi ailesi mensuplarının katılımını bekliyor.

İstanbul Topkapı Üniversitesi “Günlük Hayatta Kadın” Fotoğraf Yarışması günlük hayatın içinde kadına dair karelerden oluşan bir fotoğraf yarışmasıdır.

• Yarışmaya İstanbul Topkapı Üniversitesinde görevli tüm Akademik Personel, ön lisans, lisans ya da lisansüstü eğitim düzeyinde aktif öğrenci kaydı bulunan kişiler ve tüm İdari Çalışanlar başvurabilir.
  • Başvuru sırasında kullanılacak e-posta adresinin İstanbul Topkapı Üniversitesi tarafından verilmiş olması gereklidir. Öğrenciler (isimsoyisim@stu.topkapi.edu.tr) adresleri ile, Akademisyen ve İdari  Çalışanlar da (isimsoyisim@topkapi.edu.tr ) şeklindeki e-posta adresleri ile katılacaklardır. Gmail, yahoo vb. uzantılı e-posta adreslerinden gönderilen başvurular dikkate alınmayacaktır.
  • Yarışmaya katılım ücretsizdir.
  • Profesyonel ya da amatör fotoğraf makineleri ile çekilen fotoğraflarla birlikte, cep telefonları ile çekilen fotoğraflarla da yarışmaya başvuru yapılabilir.
  • Başvuru sırasında .jpg, .jpeg, .hvec, .arw, .cr2, .nef, .raf, .rw2 formatlarında dosyalar kabul edilecek olup fotoğraflar işlenmeden ham halleriyle gönderilmelidir.
  • Bilgisayar ortamında yazılımlarla oluşturulmuş fotoğraflar kabul edilmeyecektir. Fotoğrafın yapısı değiştirilmemiş olmalıdır. Birden fazla fotoğrafın montajıyla oluşturulan fotoğraflar kabul edilmeyecektir.
  • Fotoğraflar dikey ya da yatay kadraj ile çekilmiş olabilir.
  • Başvuru formu ile fotoğraf aynı e-posta içeriğinde ek olarak yer almalıdır. Mail body (e-posta gövdesinde) yer alan fotoğraflar kabul edilmeyecektir. Yarışma fotoğrafları softcopy (dijital) olarak kabul edilecektir. Hardcopy (basılı malzeme) kabul edilmeyecektir.
  • Daha önce başka zamanlarda çekilen ya da başka yarışmalarda yer almış fotoğraflar yarışmaya kabul edilmeyecektir. (Durumun tespiti halinde katılımcı öğrencimiz ödüle hak kazanamayacaktır).
  • Yarışmaya fotoğraf gönderen öğrencilerimiz, eserlerin kendilerine ait olduğunu beyan ve taahhüt etmiş sayılır.
  • Her katılımcı en çok 3 eserle yarışmaya katılabilir. Tek başvuru formu ile birlikte 3 eser gönderimi yapılabilir. Ya da aynı katılımcı 3 farklı başvuru formu ve eser gönderimi yapabilir. 3 eserden fazla gönderim yapıldığı tespit edilmesi halinde katılımcının gönderdiği ilk 3 eser değerlendirme dahiline alınacak sonrasında gönderdiği eserler başvuru dışında kalacaktır.
  • İstanbul Topkapı Üniversitesi katılımcıların fotoğraflarıyla ilgili izinler ve telif haklarıyla ilgili herhangi bir sorumluluk kabul etmez.
  • Yarışmaya katılan tüm fotoğraflar ya da bir kısmı sergi amaçlı olarak ya da farklı bir şekilde ileriki bir tarihte İstanbul Topkapı Üniversitesi tarafından kullanılabilir.
  • Yarışmaya gönderilecek fotoğraflara verilecek isim; eser sahibinin ismi ve eserlerinin ismi olarak düzenlenecektir. (Örneğin; Bedirhan Çakır-Kadına Dair) şeklinde olacaktır. Fotoğrafın hikayesini de lütfen başvuru esnasında yazınız.
  • Eserlerin son teslim tarihi olan 26 Nisan Cuma günü mesai saati sonuna kadar İstanbul Topkapı Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Direktörlüğünce belirlenen e-posta adreslerine teslim edilmelidir. Geç ulaşan eserler yarışmaya dahil edilmeyecektir.
  • Katılımcı, yarışmaya gönderdiği fotoğrafın tümüyle kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder.
  • Yarışmaya herhangi bir şekilde eser gönderen yarışmacılar bu şartnamedeki tüm şartları peşinen kabul etmiş sayılacaktır. Seçici Kurulu yanıltmaya yönelik her türlü müdahale ve değişiklikler kural ihlali sayılır.
  • Katılım koşullarına ve şartlarına uymayan fotoğraflar ödül alsalar dahi ödülleri iptal edilebilir.

Başvuru yapan Akademisyenler, İdari Çalışanlar, öğrenciler, yarışma için gönderdikleri tüm fotoğrafların İstanbul Topkapı Üniversitesi’nin gerek görülen tüm mecralarında, yayınlarında isminin ve eser adının kullanılması şartıyla münhasır bir kullanım hakkını verdiğini peşinen kabul ettiğini ve buna bağlı olarak gerek Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, gerekse diğer ilgili mevzuat gereğince gönderdiği tüm fotoğraflarının çoğaltma, işleme, temsil, umuma iletim haklarının ve yayımlanma haklarının kullanımı için İstanbul Topkapı Üniversitesine izin/muvaffakatname verdiğini kabul eder. Bu şekilde kullanılan eserler için, eser sahibi sonradan verdiği izni kesinlikle geri almayacağını ve eserin yukarıdaki şekilde kullanılmasını engellemeyeceğini veya bu izin/muvaffakatname için herhangi bir telif hakkı veya maddi, manevi talepte bulunmayacağını gayri kabili rücu kabul, beyan ve taahhüt eder. Gönderilen fotoğrafların kullanım hakları İstanbul Topkapı Üniversitesine ve eser sahibine ait olacaktır.

Yarışmaya katılan fotoğrafların özgün olmamasından doğacak her türlü hukuki sorumluluk öğrenciye aittir.

Fotoğraf yarışmasına gönderilen fotoğraflarda görünebilecek insanların, fotoğrafının çekilmesine ve bir yarışmaya gönderilmesine, fotoğrafın internette ve basılı yayın organlarında yayınlanmasına izin verdikleri kabul edilir. Söz konusu kullanımlardan dolayı ortaya çıkabilecek anlaşmazlıkların tüm sorumluluğu yarışmacı öğrenciye aittir.

Yarışma Başlangıç Tarihi   :       26.02.2024

Son Eser Gönderme Tarihi :       26.04.2024 mesai bitimine kadar (18:00)

Sonuç Bildirimi& Ödül Töreni:  23.05.2024

Prof. Dr. Emre Alkin

Doç. Dr. Zeynep Banu Dalaman

Dr. Öğr. Üyesi Bora Gündüzyeli

Kadir Yurtdagülen

Seçim puanlama sistemiyle gerçekleşecektir.

Kurul kararları kesin olup, kesinlikle itiraz kabul edilmeyecektir.

1- Zhiyun Smooth Q3 Gimbal

2- Xiaomi Redmi Watch 3 Active Akıllı Saat

3- Xiaomi Redmi Buds Kablosuz Bluetooth Kulaklık

Eserlerinizi aşağıda yer alan başvuru formu aracılığı ile iletebilirsiniz.

Her türlü sorunuz için Sağlık, Kültür ve Spor Direktörlüğü ofisine gelebilir, e-posta ya da telefon ile ulaşabilirsiniz.

Telefon: 0850 474 7475